Trakteren!

Op zoek naar een traktatie? Ik heb iets leuks! Toen mijn dochter drie werd ging ik gelijk inspiratie zoeken voor wat leuk zou zijn om te trakteren op de peuterspeelzaal. Als je ouder wordt knutsel, knip en plak je steeds minder in je leven. Geen idee waarom eigenlijk… maar misschien omdat onze fantasie het niet meer zo goed doet? Hoe dan ook, ik mocht weer!

Ik nam de knutselmama taak dan ook heel serieus. Ik speurde Pinterest af en kwam zo wat leuke knipsels tegen van een schaap en een uil. Dat wilde ik ook doen! Ik kocht rijstwafels en gekleurd papier had ik genoeg in huis, dus dat ging snel lukken. En gaandeweg werd ik steeds enthousiaster en zo ontstonden er allemaal andere dieren!


Wat heb je nodig?

  • Rijstwafels
  • verschillende kleuren papier
  • wit papier
  • zwarte marker/stift
  • vershoudfolie
  • plakband
  • lijm

 

 

Hoe ga je te werk?

Rol de rijstwafels in de vershoudfolie en plak die dicht. Teken het figuurtje (bijvoorbeeld vleugels) op het gewenste gekleurde papier en vouw deze dubbel. Knip het figuur dan uit (Door het papier te hebben dubbelgevouwen krijg je gelijk twee identieke vleugels). Doe dit bij elk figuur die je dubbel nodig hebt.

De ronde oogjes heb ik gewoon uit wit papier geknipt en ze met een zwarte stift voorzien van een pupil. Daarna plak je ze met lijm op het vershoudfolie. De zwarte stift gebruik je ook om er een mond, snorharen en andere details in te tekenen.

Alleen de dierenrijstwafel is al een leuke traktatie, maar ik vond het ook leuk om nog gekleurde envelopjes te vouwen en hier nog een kleinigheid in te doen (doosje rozijnen, mandarijn…). En op de achterkant plakte ik een roltong, zo lijken ze een staart te hebben (en kunnen ze lekker irritant toeteren).

Veel knutselplezier gewenst!

 

 

Leave A Comment