Spelt kruidnoten

De kruidnoten liggen al een poos in de schappen. Heerlijk en zo verslavend! Nu heb ik dit jaar besloten dat als ik ze toch weer met zakken tegelijk ons huis binnensleep, ze op z’n minst een paar keer zelf maak. Naast dat het gewoon gezellig is om samen wat te bakken, ben ik ook wel blij met een iets meer verantwoorde variant 😉.  Na inmiddels al een aantal keren wat uitproberen en aanpassen, is dit mijn favoriete recept:

Ingrediënten:

  • 100 gram speltmeel
  • 150 gram speltbloem
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 60 gram kokosbloesemsuiker
  • 50 ml amandelmelk (ongeveer 7 eetlepels)
  • 12 gram speculaaskruiden (ongeveer 3 eetlepels)
  • 1/2 theelepel zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Kneed alle ingrediënten goed door elkaar totdat je een stevige bal deeg hebt.

Maak bolletjes ter grootte van een knikker, druk ze iets plat in je handen en leg ze op de bakplaat.

Bak ze in 25 min. gaar in de oven.

Laat ze goed afkoelen, eet ze en strooi ze! 🙂