Pannenkoek met pompoen
Pannenkoeken eten is vaak voor iedereen een feestje, maar heel voedzaam is het niet. Ik serveer er daarom altijd wat rauwe groenten bij, maar waarom maken we het beslag niet ook wat gezonder?
Lees hier mee hoe ik dat doe!
Benodigdheden
- 1 pak (meergranen) pannenkoekmix en de daarbij behorende ingrediënten.
- 1 pak 450gr diepvries pompoenblokjes.
- Ongezouten roomboter om in te bakken.
Aan de slag
- Maak het beslag klaar op normale wijze zoals aangegeven op de verpakking.
- Kook de pompoenblokjes in ongeveer 5min gaar. Zet de staafmixer erop en pureer dit tot een glad geheel.
- Mix nu de gepureerde pompoen door het beslag en klaar!
Zelf giet ik altijd ongeveer dezelfde hoeveelheid (450ml) beslag weg uit de kom en daarvoor in de plaats giet ik de 450gr gepureerde pompoen bij het overgebleven beslag. Zo is de concentratie pompoen iets hoger (en de pannenkoek nóg iets gezonder).
Tip
Als je het beslag in de koekenpan giet bestrooi het daarna gelijk met wat geraspte kaas of beleg het met plakjes kaas. Als de onderkant gaar is draai je de pannenkoek om. Wacht tot de kaas is gesmolten en harder is geworden (de pannenkoek plakt dan niet meer aan de pan), voordat je deze serveert.
Alles bij elkaar ben je dus maar enkele minuten langer bezig met het voorbereiden (want ik weet, tijd is schaars!), en je kleintje heeft niet door dat er iets in zijn pannenkoek zit verstopt. En omdat pompoen van nature een zoete smaak heeft wordt het alleen maar lekkerder en is minder zoet beleg nodig.
En wil je het pas echt gezond maken, lees dan hier hoe je havermoutpannenkoekjes met wortel maakt (zonder pannenkoekmix)!
Eet smakelijk!