De Mama’s

Mama Renée
Ik ben moeder van Vivien (3) en Emilie (1) waar ik stapelgek op ben! Moeder zijn heeft voor mij meer gebracht dan ik ooit had durven dromen. Mijn geduld en uithoudingsvermogen worden dagelijks op de proef gesteld, maar de liefde die ik voel en terug ontvang zorgt er voor dat ik elke dag met een vol hart ga slapen!

Ik ben een beetje een control freak (niet altijd handig met kinderen), maar in hun ontwikkeling laat ik ze zo vrij mogelijk en kijk ik graag toe hoe ze zich door de driftbuien en gekkigheid heen vormen tot wie ze zijn. De term  ‘natuurlijk ouderschap’ is iets wat heel erg bij me past, maar ik wil hier ook niet te spastisch in zijn. Soms doe ik ook maar wat, maar ik geloof dat we intuïtief heel goed weten hoe we een goede moeder moeten zijn en waar die dondersteentjes behoefte aan hebben.

We eten voornamelijk vegetarisch, en af en toe vis. In het ideale plaatje zie ik mezelf dagelijks zelfgemaakte maaltijden voorschotelen met biologische en verse producten… maar in de praktijk gaat het wel eens mis. Maar zolang de basis goed is hoop ik ze te kunnen meegeven wat écht eten is en dat dat ook écht lekker is!

Mama Merle

Moeder van twee hele lieve en ondernemende jongens, Brent (2013) en Morris (2015).
Elke dag geniet ik met volle teugen van de gesprekjes, kusjes, knuffels, stoeipartijen en weten ze steeds weer mijn hart te stelen met die glinstering in hun onschuldige puppy oogjes.

Ik gniffel van binnen over het speelgoed (en dan vooral auto’s) in vuilnisbak of toilet. De lading snot en kwijl uitgesmeerd over de ook nog eens met kleine handjes bestempelde ramen van voor- en achterdeur. En ben ik nog steeds verbaasd over die extra paar ogen die ik in mijn achterhoofd schijn te hebben gekregen.

Zij zijn mijn trots en inspiratie en op mijn beurt hoop ik hen te inspireren om liefdevolle en bewuste jongens op deze wereld te zijn, met respect voor de wereld om hen heen.

Ik houd van lekker, goed en gezond eten en houd mijzelf ook graag op de hoogte met wat wel en niet goed voor ons is. Daarbij volg ik mijn gevoel en is mijn gedachtengang: ‘zo veel mogelijk afwisseling en vooral geen gestress’. De hoeveelheid groentes en fruit per dag is helaas niet altijd haalbaar, maar het zal altijd wel weer door een betere dag gevolgd worden.