Leuk idee: Maak een krijt- magneetmuur!

Heb je een muurtje in je huis en nog geen idee wat je daar mee moet doen? Dan is misschien krijtverf er tegen aan gooien een goed idee! Niks is leuker natuurlijk voor de kinderen dan lekker los te kunnen gaan met tekenen op een muur, en daarnaast is het ook handig voor het maken van notities, boodschappenlijstjes, etc.
Ik heb ook altijd standaard een schema op de muur geschreven staan met wat de kinderen nodig hebben op een dag, zodat iedereen gelijk kan zien wat er precies moet gebeuren als je zelf even de deur uit bent!

Wat ik zelf ook leuk vond om te doen, is eerst onder de krijtverf magneetverf te gebruiken. Ik heb in het midden een vierkant stuk uitgemeten waar ik precies een potje magneetverf voor kon gebruiken. De verf is wel wat dikker dus nadat deze was opgedroogd ben ik het voorzichtig met een schuurpapiertje vlak gaan schuren zodat je geen bobbels zag onder de krijtverf.
En dan heb je een krijt-en magneetbord in één!

Tip: Zorg wel dat je alles goed afdekt tijdens het verven. Vooral het afschuren van de magneetscherm zorgt voor de nodige stof.

Ik heb zowel de zwarte krijtverf als de magneetverf bij de Hema aangeschaft.

Leave A Comment