Pannenkoekjes van havermout met wortel

De basis van deze pannenkoekjes is havermout , banaan en ei. Met alleen deze drie ingrediënten zou je ze al prima kunnen maken. Maar omdat mijn oudste zijn groentes op het moment demonstratief aan de kant schuift, is dit recept thuis uitgebreid met een extra ingrediënt, namelijk : wortel. Daarbij doe ik bijvoorbeeld ook nog kaneel en melk, om ze nóg lekkerder te maken. Ik maak ze vaak voor het ontbijt, maar ook als lunch doen ze het hier goed.
En handig: als ik weet dat we de volgende dag ergens heen gaan, maak ik net even een paar extra. Zo heb ik dan gelijk een makkelijk en lekkere lunch  mee voor de jongens.
Ingrediënten (goed voor ongeveer 10-12 pannenkoekjes):

  • 75 gram havermout
  • 2 wortels
  • 1 grote rijpe banaan
  • 2 eieren
  • 1 theelepel (wijnsteen-)bakpoeder
  • Snufje kaneel
  • 100 ml (ongezoete amandel-) melk
  • Ongezouten roomboter of kokosolie

Bereidingswijze:

Maal de havermout fijn in een keukenmachine en zet apart. Maak de wortel schoon, snijd deze in grove stukken en maal deze samen met de banaan in de keukenmachine fijn tot een glad papje. Voeg dan de havermout, ei, bakpoeder, kaneel en melk toe en en mix dit tot een glad beslag. Voeg eventueel wat meer melk toe als het niet glad genoeg is.
Smelt een klontje boter of beetje kokosolie in een ruime koekenpan en schep er 2 tot 3 hoopjes beslag in. Bak de pannenkoekjes op laag vuur aan beide zijdes goudbruin. Serveer ze met garnering naar wens. Zelf doe ik er vaak een beetje boter op (dat smelt dan zo lekker) met soms een klein beetje honing.

Eet smakelijk!

3 Discussions on
“Pannenkoekjes van havermout met wortel”

Leave A Comment