Eindelijk gevonden: goede deodorant zonder aluminium

Al een paar jaar ben ik op zoek naar DE perfecte deo zonder aluminium of andere toevoegingen zoals parabenen, parfum en alcohol. Na de geboorte van mijn eerste zoon, leek er helaas een verandering onder mijn oksels te hebben plaatsgevonden. Vooral bij warm weer en/of synthetische tops, had ik net even dat onzekere gevoel van ‘wat als iemand mij ruikt?’. Tijdens de zwangerschap was ik gewisseld naar een natuurlijke deodorant, maar die werkte niet optimaal. En de daarop volgende ook niet…en die daarop…en die daarop…(help!). Maar toen stuitte ik op een advertentie van Loveli. Loveli is opgezet door Linda Bot, die gedreven is om verzorgingsproducten zonder chemicaliën te produceren. Zoals zij haar visie op haar website omschrijft: ‘ Ik wil luxe, een lekkere geur en producten die doen wat ze moeten doen, zonder dat ze mijn huid of mijn gezondheid belasten. Ik wil 100% goodness, 100% natuurlijk. Puur liefde en verder niets. Punt’. Duidelijke taal!

En ja, deze moest ik natuurlijk ook proberen! Ze zijn in verschillende varianten verkrijgbaar, namelijk: ‘sweet orange’, ‘appleblossom’, ‘sensitive’ en ‘fresh cotton’. Voor de laatste ben ik gegaan en ik moet zeggen zodra ik het rook, ik gelijk al was verkocht. Een heerlijk fris en vooral subtiel geurtje. Het was alleen even wennen voor wat betreft het opbrengen. Het voelde een beetje plakkerig aan en het ging daardoor wat stroever dan ik over het algemeen gewend was bij andere deo’s. Oke en toen de vraag hoe deze zich zou houden! Het was die dag gelijk al een dag van de beproeving, want het was redelijk warm en er moest op het laatste moment nog even gewinkeld worden 😉 . Ik fietste van hot naar her en sprintte van de ene naar de andere winkel. Normaliter zou ik mij in die situatie allang al ongemakkelijk hebben gevoeld, maar tot mijn verbazing….niks aan het handje,yay! En de rest van die dag, nog altijd lekker fris.
Voor diegenen die nog op zoek zijn naar een goed werkende natuurlijke deodorant: dit is een absolute aanrader!

De deodorant is verkrijgbaar in een stick van 30 ml (gaat ongeveer 6 weken mee) en in 75 ml (voor ongeveer 3 maanden). Het is gemaakt van: kokosolie, natriumbicarbonaat (zuiveringszout), sheabutter, bijenwas, arrowroot, vitamine E en natuurlijk parfum gemaakt van essentiële oliën.

Leave A Comment