Chocolademelk maken

Mijn oudste dochter vroeg laatst om warme chocolademelk. Groot gelijk vond ik, het is koud! Maar we maken de chocolademelk wel liever zelf in plaats van uit een pak.

Sinds ik ooit begonnen ben met zelf chocolademelk maken kan ik de variant uit pak niet meer waarderen, veel te zoet! En vroeger gebruikten we Nesquick, maar ook dat zit boordevol suiker. En zelf maken is net zo makkelijk, veel lekkerder en je kan het zo gezond maken als je wilt! Rauwe cacaopoeder bevat magnesium, ijzer, koper (hier hebben we vaak een tekort aan) en antioxidanten. En cacao is ook goed voor onze gemoedstoestand, dus win win win!

Benodigdheden voor 2 bekers

  • (volle) melk, of kies voor een plantaardige variant als je geen zuivel gebruikt. Zoals amandel-, haver-, kokos-, rijstmelk.
  • 2 el rauwe cacaopoeder
  • (kokosbloesem)suiker of honing.

Bereiding

Doe de melk in een pannetje en warm langzaam op. Voeg de cacaopoeder toe en roer goed door met een garde. Voeg de honing of suiker naar wens toe als de melk warm is, hoe minder zoet je de chocolademelk maakt hoe gezonder natuurlijk. Laat de melk niet koken!

Geniet ervan!