20 cadeautips voor de eerste verjaardag

Eén jaar! Een mijlpaal en dat mag gevierd worden. Groot gelijk, het eerste jaar is intens en jijzelf verdient ook een feestje. Slingers, taart en heeeeel veel cadeau’s (en wijn)! Maar waar maak je een 1-jarige nou echt blij mee?

Onze voorkeur gaat uit naar houten speelgoed. Het is duurzaam, beter voor het milieu en oogt mooier en rustiger in huis. De kleuren zijn vaak minder hysterisch en er zitten niet allemaal knopjes op waar schelle/valse geluiden uitkomen (ook fijn voor jezelf:)). Maar af en toe iets met een muziekje of geluidje is natuurlijk wel weer heel leuk en educatief.

Het is natuurlijk superleuk dat je kindje nu echt beter begint te spelen met speelgoed, maar een overload kan soms ook averechts werken. Ze zijn dan constant afgeleid en kunnen niet meer kiezen. Een idee is dan om niet alles gelijk neer te zetten, maar om de paar dagen/weken weer iets nieuws uit alle cadeautjes die zijn gegeven, neer te leggen. Zo kom je er misschien ook beter achter waar de interesses van jouw kindje liggen.

Onze 20 kadotips

 1. Loopfiets
 2. Blokkenkar/loopwagen
 3. Vormenstoof
 4. Hamerbank
 5. Nijntje verstoppertje spelen
 6. Stapelbekers of -toren
 7. Zandbak
 8. Watertafel
 9. Noppenpuzzels
 10. Puzzelboeken/zoekboeken
 11. Boeken met eerste woordjes
 12. Speelgoedtelefoon of -afstandsbediening
 13. Duplo
 14. Muziekinstrumenten (sambabal, xylofoon, fluit…)
 15. Blokkentrein
 16. Driewieler met duwstang
 17. Activiteitenkubus
 18. Trekdiertje
 19. Hobbelpaard
 20. Knikkerbaan (met grote knikkers)

 

Tip: Via kadolijst kan je online een verlanglijstje invullen en die vervolgens sturen naar vrienden en familie. Zij kunnen dan een gewenst cadeau reserveren, zo wordt er niks dubbel aangeschaft.

Leave A Comment