10 Tips: Vliegen met je dreumes

Mijn oudste dochter had al twee keer een vlucht binnen Europa gevlogen, en dat was goed te doen, want op het moment dat ze er genoeg van had ben je er al bijna. En toen stond New York op het programma… 6-8 uur vliegen, help . Ze was niet het type dreumes dat zich langer dan vijf minuten kon vermaken met speelgoed. Thuis was dat al een uitdaging, maar in een vliegtuig de hele tijd op dezelfde plek in één stoel?

Dus boekten we een avond/nachtvlucht. Eerst avondeten, en daarna lekker slapen tot de landing. Not. Ten eerste vlogen we terug in de tijd dus niks nachtvlucht, hartstikke daglicht hadden we. Daarnaast was het ook vrij onmogelijk om lekker te liggen voor haar, en zittend slapen lukte niet. Terwijl ik op de grond zat (zodat zij over twee stoelen kon liggen) en een kleedje over haar heen drapeerde om het donker te maken, dommelde ze even weg. Dertig hele minuten… en dat was het. Op de terugweg hadden we meer geluk en was het wel donker. Toen heeft ze wel een paar uurtjes kunnen slapen!

Ik had een tas (nieuw) speelgoed meegenomen waar misschien één keer in is gekeken, want het vliegtuig en alle mensen zelf zijn natuurlijk veel boeiender. Dus het werd (haar favoriet) Nijntje kijken afgewisseld met sprintjes trekken door de paden tot we weer gingen dalen.
Ik moet zeggen, ik vond de vlucht heel snel gaan! Ik had geen film gezien of boek gelezen, maar (uitgeput) waren we er ineens.

Mijn 10 tips voor vliegen met je dreumes
1. Ga er niet van uit dat je dreumes (en jij) gaat slapen, dan kan het alleen maar meevallen. En zorg er dan ook tevens voor dat je zelf zo uitgerust mogelijk aan de reis begint.
2. Ipad/tablet met tekenfilms/spelletjes.
3. Een tekenbord, in niet te groot formaat (in plaats van allemaal papier en potloden die wegrollen).
4. Nieuw speelgoed (kan voor sommige kindjes wel voor tijdelijke afleiding zorgen).
5. Neem genoeg snacks mee, vliegtuigvoedsel is misschien niet direct favoriet van je kleintje en eten zorgt ervoor dat ze ook wat langer op hun plek zitten. Rozijntjes uit een doosje proberen te pulken bijvoorbeeld!
6. Een flesje melk/water of speen om op te zuigen wordt aangeraden te gebruiken bij het opstijgen en landen, om teveel druk op de oortjes te voorkomen.
7. Houd rekening met tijdzones en of de vlucht werkelijk een dag/nachtvlucht is.
8. Trek je niks aan van de reacties van medepassagiers, waarschijnlijk zie je ze nooit meer (hier dacht ik vroeger heel anders over, maar het zal me nu een worst wezen, ik wil ook nog blijven reizen ondanks dat er kinderen zijn).
9. Neem genoeg doeken, plastic zakjes en extra kleertjes mee mocht de boel worden ondergespuugd of gepoept!
10. Boek een extra stoel, ook al is je kleintje nog onder de 2 jaar en mag hij/zij gratis vliegen. Op korte vluchten is op schoot nog wel te doen, maar voor een lange vlucht is een extra stoel wel het geld waard, mocht je budget dit toelaten.


Fijne vlucht!:)

1 Discussion on “10 Tips: Vliegen met je dreumes”

Leave A Comment